Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 10

Як відкрити рахунок підприємця: поради початківцям

Ви започаткували власну справу і стикнулися з питанням, як перевести бізнес на “офіційні рейки”? Якщо ви вже зареєстровані як ФОП, то вам необхідно відкрити рахунок для отримання офіційних платежів. Як це зробити, розберемо на прикладі Райффайзен Банку.

Що таке рахунок ФОП

Перше, що вам треба на шляху до втілення вашої мрії в життя –  це відкрити розрахунковий рахунок ФОП для усіх фінансових операцій вашого бізнесу. Але що це таке і навіщо він вам потрібен?

Рахунок підприємця — це спеціальний банківський рахунок, який ви відкриваєте не для особистих потреб, а для всіх бізнес операцій. Чому це важливо? В Україні відкриття розрахункового рахунку для ФОП не просто рекомендація, а вимога законодавства. Такий крок забезпечує чітке відділення особистих коштів від коштів бізнесу. Це спрощує управління фінансами, допомагає ефективно контролювати доходи та витрати, а також значно полегшує процес податкового звітування

Розрахунковий рахунок дозволяє вам:

  • приймати платежі від клієнтів. Чи то перекази, чи оплата карткою — усе йде через цей рахунок;
  • сплачувати рахунки. Оплата оренди, зарплати працівникам, комунальні платежі тощо;
  • вести фінансову звітність. Легше відстежувати доходи і витрати, коли вони всі в одному місці.

Маючи рахунок підприємця від Райффайзен Банку, ви отримаєте ряд переваг:  

  • безкоштовний бізнес рахунок у UAH, USD, EUR;
  • можливість відкрити віртуальну картку для бізнесу Visa Business і додати її в  Google Pay та Apple Pay;
  • змогу відкрити віртуальну картку для особистих потреб Visa Reward;
  • безкоштовні перекази з поточного ФОП рахунку на власну картку для особистих потреб у межах Банку;
  • керування всіма бізнес рахунками в Raiffeisen Business Online;
  • підключення еквайрингу та оренду терміналів. 

Розрахунковий рахунок забезпечує порядок у фінансах та дає змогу зосередитись на розвитку вашої справи, а не на паперовій тяганині.

Як відкрити рахунок в Райффайзен Банку

В Райффайзен Банку пропонують різні послуги для бізнесу, як для малого, так і для великого. Процес відкриття рахунку тут досить простий і не забере багато вашого часу. Ось як він відбувається:

  1. збір документів. Для ФОП це буде ваш паспорт, ідентифікаційний код, а також документи, що підтверджують реєстрацію вашого бізнесу;
  2. візит до відділення Райффайзен Банку. В банку вам потрібно зустрітися з менеджером, який допоможе з усіма формальностями. Менеджер банку проведе з вами коротку зустріч, під час якої ви обговорите деталі відкриття рахунку, такі як вибір тарифного плану та додаткових послуг. Також вам буде запропоновано пройти ідентифікацію особи та підписати необхідні документи. До речі, відкрити рахунок підприємця можна і онлайн. Для цього потрібно буде надати документи з “Дії”;
  3. підписання договору та активація рахунку. Вам нададуть всі необхідні реквізити для ведення бізнесу, а також доступ до інтернет-банкінгу;
  4. рахунок готовий до використання. Вітаємо, тепер у вас є розрахунковий рахунок у Райффайзен Банку. 

Відкриття рахунку в Райффайзен Банку – це не просто банківська процедура, це ваш крок назустріч успішному бізнесу з надійним фінансовим партнером.

Наші інтереси: 

Бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи